I går hadde vi Lars Erik Øi fra Høgskolen i Porsgrunn hos oss, med foredraget Enøk og fornybar energi: Hva er viktig, hva er riktig?

Lars Erik kom med sekken full av enøk i både liten og stor skala, og serverte oss halvannen time med klimavennlig folkeopplysning. Han var innom Paris-avtalen, varmepumper, CO2-fangst, el-biler og gamle vinduer og storskala strømproduksjon-og det meste i mellom der.

Han fortalte også om den interessante forskningen han og studentene hans jobber med på HSN Porsgrunn. De utvikler prosessteknologi for å fjerne CO2 fra eksosgasser i industrien. De jobber med hjørnesteinsbedriftene Yara i Porsgrunn og sementgiganten Norcem i Brevik, hvor forskningen forhåpentligvis kan omsettes i praksis innen noen år.

Tusen takk til Høgskolen i Sørøst-Norge, som raust lånte ut Lars Erik til oss på denne særs ugjestmilde vinterkvelden! Tusen takk også til dere som trosset Ylva og kom på biblioteket. 🙂

Translate »