Er det godt nok for Brageprisen, er det godt nok for øss! Her er ukas anbefalinger. Løp & lån!

Olaug Nilssen vant prisen for skjønnlitteratur, med romanen Tung tids tale. Historien blir fortalt av ei sjukemeldt trebarnsmor, som har sett sin eldste sønn utvikle seg fra en unormalt oppvakt gutt -til en autistisk niåring med behov for pass hele døgnet.

Barne-og ungdomsprisen gikk til Maria Parr, for Keeperen og havet. Dette er oppfølgeren til Vaffelhjarte, som ble filmatisert av Nrk i 2011. Bestisene Trille og Lena har nå blitt 12 år, og livet utvider seg til forelskelse, sjalusi og også tanker om døden.

Thomas Reinertsen Berg vant prisen for sakprosa, med boka Verdensteater. Den anbefales til alle kartfans! Boka bjuder på ei historisk reise i kart, og hvordan de viser ulike måter å se verden på. Verdensteater er imponerende illustrert med kart fra oldtiden og helt fram til vår digitale hverdag.

Lyrikkprisen gikk til Cecilie Løveid, en stillferdig, men storslagen dikter. Vandreutstillinger er ei samling dialog- og portrettdikt, der historiske personer som Andy Warhol blir portrettert.

Hedersprisen gikk til Kari Grossmann, forfatteren av Lillesøster-bøkene (og mange andre). Dette er nære og kjære bøker for mange, som leses i filler i år etter år.

Gratulerer til alle!

Translate »