Hurra for Øyvind Wistrøm som gjorde comeback i biblioteket i går! Han holdt foredraget Sapiens -en kort historie om menneskeheten. Det bygger på den populære boka med samme navn, skrevet av Yuval Harari (bibla har seff boka til låns).
 
Vi startet kvelden som stjernestøv, eller som Øyvind så fint sa det: Egenlig er vi alle Tingeling. Deretter gikk utviklingen i riv ruskende fart fra amøbe til hjernestyrte robotarmer. Og siden historien ikke er over ennå (heldigvis), avsluttet Øyvind med det store spørsmålet: Hva vil vi videre? Teknologien har fjernet nesten alle hindre for utvikling, og vi er overlatt til vår egen etiske begrensning. Stor frihet, men muligens enda større fare.
 
Tusen takk til Øyvind for folkeopplysning og tankevekkende kunnskap. Og tusen takk til Høgskolen i Sørøst-Norge som gir oss Kunnskap kort fortalt!
Translate »