Dette er uka for sesongfinaler, og i dag hadde vi høstens siste Lær mer på tapetet. Vi runda av sesongen med Asbjørn Brækhus og hans innholdsrike presentasjon av Bygdearkivet. Jo mer man lærer om arkivet, jo mer imponerende er det!

Dette er virkelig en bånnsolid gjeng som legger sjela si i å bevare lokalhistorien for ettertida. Tusener på tusener av bilder er digitalisert, i tillegg til et omfattende detektivarbeid for å finne opplysninger om personer, steder og hendelser som er avbildet. Men det stopper ikke der! Bygdearkivet jobber blant annet tverrkommunalt med viktig dialektarbeid. Og de jobber ute i felten med å knytte bilder og informasjon til lokale steder med nøyaktige gps-koordinater, for å gjøre det mulig å gå på tur og hente fram lokalhistorien underveis.

Hatten av og 3×3 hurra for Asbjørn og resten av gjengen, tusen takk for alt dere gjør!

Vi starter ny Lær mer-sesong i uke 4 i 2019, programmet kommer etter hvert. Tusen takk til høstens bidragsytere og til vårt trofaste publikum for en lang og interessant sesong. Vi sees neste år!

Translate »