Torsdagens andre sesongfinale stod helseetatens Super-Camilla og Super-Natallia for. I temaserien Å være foreldre, snakket de i går om foreldrerollen.
 
Natallia innledet med å si at det ikke finnes entydige svar på hva foreldrerollen er, eller skal være. Hun viste tvertimot at det finnes flere måter å håndtere situasjoner på, og understreket at hvert eneste barn er unikt og har sine egne forutsetninger for å være akkurat den de er. Blant mange andre temaer, snakket hun også om det hvilke følelser det er “lov” å ha som foreldre, og hvilke tanker vi heller sensurerer, enn å snakke om.
 
Camilla delte erfaringer fra sin hverdag som familieterapeut, og oppfordret inderlig til å ta kontakt med både henne og psykologtjenesten med både små og store spørsmål, bekymringer eller opplevelser. Hun understreket at alle henvendelser er like aktuelle, og at mange situasjoner ofte kan løses ved enkle grep. Det er mye bedre å ta kontakt så fort du føler behov for å snakke med noen, enn å vente til situasjonen eskalerer.
 
Både psykolog- og familieterapeut-tjenesten i Flesberg er et lavterskeltilbud, åpent for direkte henvendelser fra alle. Ta kontakt, få en prat og finn gode løsninger -det er til både foreldrenes og ungenes beste!
 
Vi er tilbake med nye temakvelder på nyåret, program kommer etter hvert.
 

Til slutt gjenstår det å takke familieterapeut Camilla Dokken Juul og kommunepsykolog Natallia Shpak Gits aller hjerteligst for disse temakveldene. Og en helt spesiell takk til Natallia, som slutter i Flesberg kommune etter nyttår. Vi ville aller helst beholdt deg her, men ønsker deg alt godt i ny jobb!

Translate »