Hipp hurra for mirakelet fysisk aktivitet -og hipp, hipp hurra for fastlege og hjerneforsker Ole Petter Hjelle! Vi lovet en heidundrende kveld, og det ble det virkelig. Det var stinn brakke, og Ole Petter hadde publikum ytterst på stolene fra første sekund.

Foredraget “Sterk hjerne med aktiv kropp” var den perfekte speed date for å bli kjent med boka som kom ut i fjor høst. Denne kvelden hadde absolutt alt: betroelser i tights, kjærlighet med høy puls, a-ha-opplevelser, nytt håp, latter og den gode følelsen av at livet ikke blir helt det samme etter dette.

Det er umulig å oppsummere alt Ole Petter fortalte, så jeg nøyer meg med dette: Fysisk aktivitet er uten tvil den beste investeringa du kan gjøre i livet. 1 minutts aktivitet forlenger livet med 7 minutter! Om du løper, klatrer, går, støvsuger eller rusler på butikken, om du er aktiv i 10 minutter eller 10 timer: ALL fysisk aktivitet gjør helsa, hjernen og livet ditt bedre!

Lån boka på biblioteket, jeg garanterer (nesten) at det blir starten på et nytt og vidunderlig vennskap med fysisk aktivitet.

Tusen takk til Nasjonalbibliotek og Bokåret 2019, for støtten til denne festen!