Ukas program hadde sin grand finale i dag, med Mari Kofstad og Bok til kaffen. Mari engasjerte og imponerte med sin store innsikt i serieromaner, en sjanger med ufortjent dårlig rykte.

Mari jobba i mange år som bibliotekar på Flesberg filial. Hun fortalte at da Sagaen om Isfolket kom ut, ble den regnet som smusslitteratur. Det var faktisk så strenge føringer sentralt, at alle bibliotek i Buskerud ble nektet å kjøpe inn disse bøkene!

I dag er dette en av de mest leste sjangrene i Norge, og jeg håper ikke det fins et eneste bibliotek igjen i Norge som rynker på nesa. I tillegg til lidenskap, drama, krig og kjærlighet, gir seriene solid innsikt i ulike epoker av Norges historie. Og ikke minst: De slår et stort, stort slag for lesegleden!

Hjertelige takk til Mari, for ny kunnskap og leselyst. Og tusen takk til kafégjestene, som kom med interesse og gode innspill. Dette er en perfekt avslutning på uka, riktig god helg til alle!