Det snødde i lakenstore filler i går, men biblioteket var fylt av havbris, eksotiske reisemål og hjertevarme. Åge Bergerud og Karin Furuborg satte publikumsrekord på Lær mer med sitt åpenhjertige, varme og inspirerende foredrag om sitt livs viktigste valg.
Som mange sikkert vet, solgte Åge og Karin optikerforretningen og huset for noen år siden. Deretter flyttet flyttet de ombord i en yacht som nå ligger i Kristiansand. De gjorde noe de fleste av oss ikke våger, de fulgte drømmen og endret hele livet.
Vi fikk dramatiske historier fra den strabasiøse hjemseilasen fra Sardinia til Norge, men det var allikevel den ærlige historien bak veivalget som gjorde størst inntrykk.
Det viste seg å være en historie full av sykdom, smerter og sterke medisiner. Den handlet også om belastningen av å leve med en som er alvorlig syk, og hva som skjer den dagen begge er ute av stand til å jobbe med de likte best. Og det viktigste valget av alle: kampen for kjærligheten. Det gjorde også stort inntrykk å høre Karins valg om å bytte ut hverdagen mot et liv i båt, for å oppfylle Åges livslange drøm.
Det var også en tankevekker da Åge stilte spørsmålet: Hva skjer når drømmen endelig er oppnådd? Sykdommen er fortsatt en del av hverdagen, og det er hindringer og begrensninger over alt. Men Åge delte sin erfaring: Det gjør mindre vondt å stå i noe du har valgt selv.
Og jeg viderebringer deres heidundrende oppfordring til alle, uansett alder: Gjør det du har drømt om! Uansett hvor stor eller liten endring du ønsker i livet: følg drømmen mens du kan!
God, drømmefylt helg til alle! 

Translate »