Laila Votvik hadde et fantastisk innlegg på Bok til kaffen denne uka, om historiske romaner av Kim Leine, Sarah Lark og Jan Gillou. Med stor kunnskap, velformulerte omtaler og linjer til samfunnet i dag, skapte Laila et levende bilde av tre store romanserier. Vi ble med til Grønland på 1700-tallet, videre til New Zealand hundre år senere, og endte til slutt på Hardangervidda under bygginga av Bergensbanen på starten av 1900-tallet. Jorda rundt og tre hundreår på en time, denne  gangen trengte vi kaffe til boka!

Leselysten poppet som popcorn blant tilhørerne, og vi var flere som ble engasjert i bøker vi ikke hadde funnet fram til på egen hånd. En av de første reaksjonene etter at Laila var ferdig, var “Du må komme igjen, dette var fantastisk!”. Det var det virkelig, og vi har allerede invitert Laila tilbake.

Det var ikke bare romanene som var historiske på fredag, dette var også siste Bok til kaffen i biblioteket på Flesbergtunet. I april skal vi besøke biblioteket i Prestfoss, og etter sommeren åpner det nye biblioteket på Stevningsmogen. Så tusen takk til alle som har gjort Bok til kaffen til et hyggelig og givende rom for litteratur, vi håper alle blir med oss videre!

Og ikke minst: Tusen takk til enestående Laila og alle som delte denne fredagstimen med oss!