Torsdagens Lær mer ble holdt av Asbjørn Brækhus i Flesberg Historielag, med en grundige og god presentasjon av Bygdearkivet. Asbjørn fortalte om alle hverdagsheltene som registrerer, dokumenterer og bevarer verdifull lokalhistorie for ettertida.
 
Asbjørn fortalte om et stort utvalg av fysisk arkivmateriale som publikum kan kikke på hos Bygdearkivet, og de nye nettsidene som formidler det digitale materialet. Vi fikk gode søketips, og han viste bilder og spilte av lydfiler, som et lite utvalg av det varierte materialet som er tilgjengelig. Det ble veldig god stemning i salen da han søkte opp ønsker fra publikum, og bilder av kjente og kjære dukka opp på lerretet. Finalen var bildet av et velta høylass, som ga stor begeistring og kjappe kommentarer fra salen.
 
Asbjørn oppfordret alle brukere av nettarkivet til å levere inn mer materiale, og melde fra hvis de har ekstra opplysninger eller ser feil i registreringene.
 
Tusen takk til alle på Bygdearkivet for den fantastiske jobben dere gjør! Og en stor, stor takk til Asbjørn som brukte kunnskap, humor og tålmodighet til å lære oss mye mer om all den lokalhistorien vi er så heldige å ha tilgang på.
 
Neste lær mer er torsdag 3. oktober, da gir rådmann Jon oss en guidet omvisning på Skattekista. Skolen har høstferie, så det er god anledning til å kikke i ro og fred. Velkommen!
Translate »