Bildet kan inneholde: 1 person, står, sko, barn og innendørsDet var ballonger, det var koding. Det var uredde pensjonister og teknobarn. Det var kake, kaffe og dans, kort sagt: det var Digital Festival 2019!

For en dag, for noen folk! Anne Solheim og Andres Lien forklarte koding fra strikkeoppskrifter til 01-kode. De gjorde noe som for mange av oss har vært et mysterium, til noe gjenkjennelig, forståelig og ikke minst: helt ufarlig! Vi kodet med folk og med bi-boter, i spill og med pusling. Og vi smilte, alle sammen.

Lampeland barnehage lånte oss to store og åtte små og lagde fest i -valen. Hjertet gjorde ekstra hopp av å se alle de glade ansiktene. Noen smilte sammen, andre løfta armene i været og jublet helt for seg sjøl, etter å ha løst ei oppgave på egen hånd. 5 år, 85 år, aldere spiller ingen rolle når vi gjør noe vi liker!

Og premiepensjonistene våre da, de som ikke er redde for noe. De som kommer og kommer, stiller spørsmål, følger med, vil lære mer og aldri slutter å begeistre.

Dette er en av de aller fineste opplevelsene jeg har hatt i biblioteket, og jeg må enda en gang takke alle som bidrar med liv, glede og mening. Det er så fint å jobbe med akkurat dere!

Vi er allerede i gang med å planlegge mer seniorkoding, dette vil vi gjøre igjen! Hurra for folka våre! Hurra for teknologi! Hurra for alt vi kan gjøre sammen!

Bildet kan inneholde: 1 person, sitter, bærbar_datamaskin, bord og innendørs

Bildet kan inneholde: 2 personer, folk som står og basketballbane

Bildet kan inneholde: 3 personer, personer smiler, folk som sitter

Translate »