Vår supre psykiatriske sykepleier, Gro Kjersti Meen, trakk fullt hus på Lær mer i går. Hun snakket om livskvalitet, og hva som hindrer og hemmer oss i å leve gode liv. Gro Kjersti loset oss trygt gjennom en time med refleksjon, fakta, forståelse og kloke anbefalinger. Hun la vekt på det vi kan gjøre for oss selv, hver og en av oss: Finn lyspunkter hver dag og bruk tid sammen med andre. Sørg for nok søvn, god mat og mosjon, og gjør ting du liker. Og ikke minst: Vær en god venn for deg selv!

Publikum var som alltid engasjerte og rause med å dele egne erfaringer. Lær mer har verdens fineste publikum, det gjør stort inntrykk å høre hvor mye omsorg, ærlighet og kjærlighet det er hos dere i salen. Det er ingen tvil om at dette er en gjeng med stor omsorg for andre. Mange av innspillene handlet om å være god støtte for andre som har det vanskelig, og en oppriktig bekymring for å ikke gjøre nok. Gro Kjersti minnet alle på sikkerhetsregelen på flyet: Ta på din egen oksygenmaske før du redder andre. Sånn er det også i livet. Du må passe godt på deg selv for å hjelpe andre.

Det var mye varme i salen denne ettermiddagen, og den gikk i skytteltrafikk mellom Gro Kjersti og alle i publikum. Gro Kjersti avsluttet med å rose alle for den livsvisdommen de har. Bjarne og jeg er så hjertens enig og gir en stor, varm takk til hver eneste en av dere. Dere gjør hverdagen meningsfull!

Translate »