Nyttårsaften kom tidlig i år, for Bent Lønrusten holdt et fyrverkeri av et foredrag om kjempen fra Veggli, Johan Aasen!
For hvor høy var egentlig n’Johan? Bent har brukt tid, penger, flørt og en særs kreativ detektivhjerne for å finne svaret. Den reisa tok oss over skog og hei, fra Eggedal til Hollywood, gjennom jug, skryt, freakshows og fysiologiske umuligheter, veldig funny facts og litt glad-morbiditet innimellom der.
I en bransje hvor flere livnærte seg på å være verdens høyeste mann, er det ikke rart at det ble lagt på noen ekstra centimeter for å være på topp, bokstavelig talt. Høye hæler og grove hatter ble også brukt uten å skjems, for å jekke opp illusjonen enda et par knepp.
Det går rett & slett ikke an å gi ei representativ oppsummering av alt Bent fortalte, det er altfor mange høydepunkt å velge mellom. Jeg kan bare si dette: Dere skulle vært der, sammen med oss!
 Tusen takk til Bent og til Laila Ulvik i Folkeakademiet i Flesberg, som sørget for en heidundrende sesongfinale i biblioteket før jul! Og tusner av takk til vårt kjære publikum, som kom gjennom snødrevet og var like blide og interessert som alltid.
 
PS: Lurer du fortsatt på hvor høy Johan var? Da får du ei julegave på forskudd av oss. Han er fortsatt et stort mysterium, men var sannsynligvis 219,7 på sokkelesten, 226 med sko han så å si aldri tok av seg, ikke en gang på sjukehuset. God jul!
Translate »